Tips voor het schoonmaken van leer en bekleding in je huis

Tips voor het schoonmaken van leer en bekleding in je huis
Auteur: Alissa Joosten - 15 februari 2023 Tips voor het schoonmaken van leer en bekleding in je huis van schoonmaakkaart.nl


Tips voor het schoonmaken van leer en bekleding in je huis

Leer en bekleding zijn prachtige materialen die je huis een luxe uitstraling kunnen geven. Het is echter belangrijk om ze goed te onderhouden, zodat ze er op hun best uitzien en langer meegaan. In dit artikel geven we je een aantal handige tips voor het schoonmaken van leer en bekleding in je huis.

1. Stof regelmatig af

  • Gebruik een zachte, pluisvrije doek om stof van het leer of de bekleding te verwijderen. Vermijd ruwe doeken, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.
  • Wrijf voorzichtig over het oppervlak met de doek om stof te verwijderen. Doe dit regelmatig om ophoping van stof te voorkomen.

2. Verwijder vlekken zo snel mogelijk

  • Dep vloeistoffen direct op met een absorberende doek. Vermijd wrijven, omdat dit de vlek kan verspreiden.
  • Gebruik een milde zeepoplossing en een zachte doek om vlekken te verwijderen. Test de zeepoplossing altijd eerst op een onopvallende plek om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt.
  • Volg de instructies van de fabrikant op als het gaat om het verwijderen van specifieke vlekken, zoals rode wijn of vetvlekken.

3. Gebruik beschermende sprays

  • Bescherm leer en bekleding met een water- en vlekafstotende spray. Deze sprays vormen een onzichtbare barrière die voorkomt dat vloeistoffen en vuil in de stof trekken.
  • Lees altijd de instructies op de spray en test het eerst op een klein, onopvallend gebied.

4. Vermijd direct zonlicht

  • Stel leer en bekleding niet bloot aan direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verkleuring en uitdroging van het materiaal.
  • Plaats meubels met leer of bekleding indien mogelijk uit de buurt van ramen of gebruik gordijnen of zonwering om direct zonlicht te verminderen.

Door regelmatig onderhoud en het opvolgen van deze tips kun je je leer en bekleding in optimale conditie houden. Vergeet niet om altijd de instructies van de fabrikant op te volgen en specifieke schoonmaakmiddelen te gebruiken indien aanbevolen. Met het juiste onderhoud kun je jarenlang genieten van prachtig uitziende leer en bekleding in je huis.